vrijdag 14 november 2014

Beste allemaal,

Het is alweer vrijdag en bijna weekend, de meeste zijn hier al weer weg maar de echte bikkels blijven. Vandaag heb ik metingen verricht aan (vermoedelijk) kapotte panelen die terug zijn gekomen van een aantal daken. Hieruit bleek dat bij een aantal panelen waarbij je visueel niks aan kon zien wel degelijk veel slechter waren dan een nieuw paneel van hetzelfde type/merk.

Deze panelen hebben we uit de installaties gehaald bij mensen thuis omdat we van afstand kunnen zien of deze minder presteren. Dit gebeurd via een internet connectie met de omvormer. En met behulp van bepaalde kastjes achter de zonnepanelen kunnen we per paneel de data inzien, zoals bijvoorbeeld voltage, amperage, wattage, en noem het maar op. Met behulp van deze data hebben we deze panelen verwijderd en nieuwe geplaatst.

Met een klein onderzoekje vandaag heb ik deze panelen voor een grote lamp gezet in een installatie. Daarna een nieuw paneel gepakt en de open klem spanning gemeten. Daarna de data van het goede nieuwe paneel vergeleken met die van het slechte paneel. Op het slechte paneel heb ik een voltage van 35.9 Volt gemeten en op het goede nieuwe paneel een voltage van 60.3 Volt. Verder is het geen raketwetenschap en zie je dus dat er binnenin het paneel iets fout is. Dit paneel zet ik dan apart en wordt waarschijnlijk voor garantie terug gestuurd.

Ohwja, gisteren bij de Mars fabriek geweest in Veghel en daar een aantal onderdelen vervangen. Met behulp van een wiebel hoogwerker... Niet dat ik hoogte vrees heb maar het waaide nogal, dus vandaar dat wankele ding. Ook heb ik een leeflijn pakje aangedaan, kei fijn als je valt maar vervelend als je gewoon wil werken. Ook wanneer je verder dan 2.5 meter weg wil dan springt deze vast. Vervelend maar zoals altijd, veiligheid voorop!

Al met al, lekker gewerkt deze week veel berekeningen gedaan aan Theorie vs Praktijk. En mee geweest naar leuke projecten.

Iedereen een fijn weekend!



HIER



                                   





EN


 DAAR






               
WAT                                             :)








FOTO'S                                    
David Raaijmakers
Opwettenseweg 197
5674 AC Nuenen
040-2836738
06-11273021
david@welwater.eu

Verzonden met Windows 8/Sony Xperia

7 opmerkingen:

  1. Men iedereen is echt bezig dit jaar met zonnepanelen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. David, houd je het serieus? Anderen lezen jouw blog ook...
    Verder met leuke dingen bezig geweest zo te lezen!

    Gr. Marcia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een beetje humor mag toch wel, anders is zo saai om te lezen...
      Toch bedankt voor je tip en interesse!

      Met vriendelijke groet,
      David Raaijmakers

      Verwijderen
  3. Dat zijn zat panelen en omvormers! En goed veilig bezig!
    GR. Theo

    BeantwoordenVerwijderen